Voetreflex-pedicure praktijk

Corina Donkers

Babyreflexmassage

Achtergrond
Sinds januari 2016 mag ik mij met trots gecertificeerd babyreflex instructeur noemen. Deze opleiding heb ik in Ierland gevolgd. Ik geef workshops aan ouders en of verzorgers. Je leert in een workshop hoe je zelf voetreflexologie op je baby, peuter of kleuter toe kunt passen. Deze babyreflex technieken worden op een leuke en eenvoudige manier geleerd. Door deze toe te passen kunt u veel voorkomende klachten bij uw baby of kindje eventueel zelf oplossen of verlichten.

Waar is het voor bedoeld?
In de eerste instantie is de Babyreflexmassage bedoeld om de band tussen ouder en kind te bevorderen en versterken. Gaandeweg kwam men erachter dat het ook klachtenverlichtend werkt. Steeds meer ouders worden enthousiast en gebruiken de makkelijk toepasbare technieken van Babyreflex om o.a. de slaap en het welzijn van hun kinderen te verbeteren.

Waar komt het vandaan? 
Babyreflexologie is in Engeland in 2005 ontwikkeld door fysiotherapeut en reflextherapeut Jenny Lee. Nadat zij 15 jaar onderzoek had gedaan naar de effecten van voetreflexmassage bij kinderen met astma. De effecten die hieruit naar voren kwamen zoals, ontspanning, beter slapen en een sterkere band tussen ouder en kind hebben Jenny ertoe gezet om Babyreflex op te zetten. De methode wordt inmiddels wereldwijd toegepast. Voor nog meer info ga naar www.babyreflex.co.uk.   

Opleiden ouders
Ik leid ouders op zodat ze op een verantwoorde en makkelijke manier klachten bij hun baby's, peuters en kleuters kunnen oplossen. Door specifieke reflexzones op de voetjes te bewerken met een speciale techniek. Dit kan helpen om verlichting te geven van de klachten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld slapeloosheid, krampjes, obstipatie, reflux, doorkomen van tandjes en nog veel meer.

Voordelen van Babyreflexmassage nog even op een rijtje

 • versterkt de band tussen ouder en kind, dus ook ideaal voor vaders om te leren
 • het werkt rustgevend
 • kan klachten helpen verminderen zoals reflux, krampjes, obstipatie, enz
 • kan slaap verbeteren
 • ondersteunt het immuunsysteem
 • een massage duurt kort maar 5 minuten en is overal toe te passen
 • je hoeft geen kleertjes uit te trekken en kan zelfs door de sokjes heen gegeven worden
 • éénmalige investering toepasbaar voor de rest van het leven van je kind

De babyreflex workshop
In de Babyreflexworkshop leer je als ouder of verzorger op een leuke ontspannen manier de technieken toe te passen op je baby.

De workshops bestaan uit twee lessen van ongeveer 1,5 uur en bevatten één van de volgende thema's:

 • Welzijn;
 • Slaap;
 • Ontspanning;
 • Spijsvertering.

Je kunt de workshop in Helmond volgen of ik kan bij je thuis komen.

Voor prijzen kijk bij tarieven.

De lessen worden gegeven in:

 • Helmond: Gaasterland 19

Voor les aan huis geldt een toeslag van 15 euro per les.

Deelname aan de baby workshop wordt in sommige gevallen vergoed. Vraag dit na bij je zorgverzekeraar.
Helmond, Eindhoven, Nuenen, Venray, Asten, Bakel, Gemert, Horst, Liessel, Milheeze, of andere locaties.
Neem voor meer informatie contact op via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0651244189.

AANMELDEN WORKSHOP